fbpx

REPORTAJ VIDEO la Școala I.L. Caragiale – Am făcut traseul urmat de elevi la revenirea în bănci

0 1.476

⇓ Ascultă știrea ⇓

Începând cu data de 8 februarie, școlile din România se redeschid. Revenirea elevilor în bănci depinde de rata de incidență cumulată din fiecare localitate. În funcție de aceasta, în localitatea respectivă se aplică unul din cele trei scenarii.

La redeschiderea școlilor sunt vizate trei scenarii de funcționare: verde, galben și roșu.

Scenariul verde – Toți elevii se vor reîntoarce la școală – însă doar dacă incidența în respectivele localități este mai mică de 1/1.000 locuitori.

Scenariul galben presupune ca rata de infectare să fie între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori. În acest caz, fizic, la școală, se întorc elevii din anii terminali (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a), dar și copiii de grădiniță și din ciclul primar.

Scenariul roșu se aplică atunci când rata de infectare este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. În acest caz, toți elevii rămân acasă.

Rata de infectare în municipiul Sibiu este în continuare peste 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că școlile din Sibiu vor funcționa conform scenariului galben, care presupune ca doar elevii din clasele terminale, copiii de grădiniță și cei din ciclul primar să revină în bănci.

Scoala Ion Luca Caragiale 4
Marcajele care ghidează elevii pe holuri

La revenirea elevilor în bănci, este obligatorie respectarea unui set de reguli de protecție și distanțare. Fiecare instituție de învățământ trebuie să asigure trasee prestabilite de intrare, de deplasare şi de părăsire, demarcate cu benzi vizibile, facilitând păstrarea unei distanţe corespunzătoare între persoane.

Scoala Ion Luca Caragiale 13
Marcajele care ghidează elevii pe holuri
Scoala Ion Luca Caragiale 21
Afișe informative cu regulile de protecție împotriva coronavirusului

Sălile de clasă trebuiesc amenajate astfel încât să fie asigurată distanţarea fizică de 1 metru între elevi, iar clasele vor fi aerisite înainte de sosirea elevilor, prin deschiderea ferestrelor timp de minimum 30 minute, apoi în timpul pauzelor minimum 10 minute şi la finalul zilei, ţinând cont de temperatura exterioară. De asemenea, elevii vor fi supravegheaţi pe toată durata pauzelor de către cadre didactice sau alte categorii de personal, pentru menţinerea distanţării fizice, nu vor consuma în comun alimente sau băuturi şi nu vor schimba între ei obiecte de folosinţă personală.

Cum se pregătesc școlile din Sibiu pentru reluarea cursurilor fizice

Ora de Sibiu a vizitat Școala Generală ”Ion Luca Caragiale” din Sibiu pentru a vedea cum se pregătesc pentru revenirea elevilor. Aici am fost plăcut surprinși de faptul că, deși noile reglementări au fost anunțate pe ultima sută de metri, acestea au fost deja puse în practică și că sunt asigurate toate condițiile necesare pentru începerea cursurilor.

Încă de la intrarea în școală, am observat marcaje pe asfalt care indicau direcția de mers și arătau distanța minimă recomandată între persoane.

Scoala Ion Luca Caragiale 38
Intrarea în curtea școlii

Scoala Ion Luca Caragiale 33

Scoala Ion Luca Caragiale 1
Marcaj distanță minimă obligatorie
Scoala Ion Luca Caragiale 23
Marcajele care ghidează elevii pe holuri

Acestea continuă până în interiorul clădirii și se întind până în sălile de clasă de la etaj. La intrare este amenajat un punct pentru realizarea triajului epidemiologic. Ajunși aici, elevii își vor arunca masca de protecție cu care au venit până la școală și o vor schimba cu una nouă, care le este pusă la dispoziție gratuit. Tot în acest punct se vor dezinfecta pe mâini și vor urma săgețile pentru a ajunge în sala de curs. Pe pereții holurilor și la intrarea în fiecare clasă sunt montate dozatoare cu dezinfectant și afișe cu regulile de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.

Scoala Ion Luca Caragiale 3
Dozator dezinfectant
Scoala Ion Luca Caragiale 5
Dozator dezinfectant

Sălile de clasă sunt aerisite constant iar suprafețele dezinfectate. De asemenea, între elevi sunt montate separatoare din plexiglas pentru a împiedica contactul colegilor de bancă. Pentru elevii care optează pentru cursurile online, școala dispune de camere video mobile.

Scoala Ion Luca Caragiale 14

Scoala Ion Luca Caragiale 29
Sălile de clasă dotate cu separatoare plexiglas
Scoala Ion Luca Caragiale 18
Sălile de clasă dotate cu separatoare plexiglas

Pentru a asigura de protecția și sănătatea elevilor, școala a făcut un stoc generos de materiale consumabile, dezinfectanți și măști de protecție.

Scoala Ion Luca Caragiale 10

Scoala Ion Luca Caragiale 8

Scoala Ion Luca Caragiale 7

Deoarece Școala Generală ”Ion Luca Caragiale” va intra în renovare, peste 135 de elevi din învățământul primar vor fi relocați într-un spațiu temporar în Cartierul Valea Aurie. Chiar dacă locația este temporară, măsurile de protecție sunt respectate cu strictețe și aici.

relocare scoala caragiale 1

relocare scoala caragiale 2
Clasele din spațiul temporar din Valea Aurie
relocare scoala caragiale 3
Clasele din spațiul temporar din Valea Aurie
relocare scoala caragiale 4
Clasele din spațiul temporar din Valea Aurie
relocare scoala caragiale 5
Clasele din spațiul temporar din Valea Aurie
relocare scoala caragiale 6
Clasele din spațiul temporar din Valea Aurie
relocare scoala caragiale 7
Clasele din spațiul temporar din Valea Aurie

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.