primele doze de ser astrazeneca sunt distribuite duminică în românia
Sursa foto: Profimedia Images

Primele doze de vaccin AstraZeneca sunt distribuite duminică în țară, a informat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns duminică dimineața la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, anunță Mediafax.

În cursul zilei de duminică, cele 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

23.400 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Cluj, 15.300 la Craiova, 25.200 la Iași și 17.100 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

CNCAV precizează că vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu