Sibianul care a fondat Elrond: ”Acum Elrond nu valorează nici 1% din ce va valora în viitor” – Moneda a ajuns la 116 dolari

8.200

Fondatorul Elrond, al doilea unicorn românesc: Ce a făcut internetul pentru comunicare, același lucru îl face blockchainul pentru sistemul financiar

Elrond e-Gold, o monedă virtuală lansată la Sibiu a transformat compania care a creat-o în cel de-al doilea unicorn românesc, adică o firmă privată care valorează peste un miliard de dolari, scrie G4media.

Pe piață există deja 17 milioane de criptomonede Elrond care valorează acum aproape 85 de dolari pe unitate ceea ce înseamnă o capitalizare de peste 1,4 miliarde de dolari, a explicat pentru G4media.ro Beniamin Mincu, unul dintre cei doi frați din Tălmaciu, Sibiu, care alături de Lucian Todea, și alți tineri IT-iși, au creat Elrond.

Sursa Foto: Elrond

Compania din Sibiu a creat şi un portofel electronic care permite tranzacţii financiare la viteze foarte mari. Folosește tehnologia blockchain, care generează un cod la scala globală a internetului. În plus, Elrond a lansat aplicația Maiar, asemănătoare Revolut, unde împătimiții pot tranzacționa criptomonede.

E doar începutul, crede Beniamnin Mincu. „În următorii 2-3 ani vom vedea o transformare foarte semnificativă a întreg sistemului financiar, la tehnologia blockchain. Cred că suntem acum într-o poziție în care Elrond nu valorează nici 1% din ce va valora în viitor„.

Tinerii cred că aşa cum am trecut de la telefonul clasic la smartpone şi de la cărţi tipărite pe hârtie la ebooks, tot aşa vom ajunge să folosim şi banii digitali.

La fel ca şi acum când deschizi o tabletă, noi nu ştim ce tehnologie e în spate, cum se încarcă un site, cum se trimite un mail, care sunt protocoalele, la fel şi blockchain-ul va ajunge să fie folosit în multe domenii şi nici măcar să nu ştim acest lucru”, a declarat pentru Știrile ProTv și Lucian Todea, co-fondator Elrond.

„Exact ce a făcut internetul înainte pentru comunicare, anume a democratizat complet comunicarea și ne-a permis să comunicăm direct, fără a mai necesita alte părți terțe, același lucru îl face blockchainul pentru partea financiară”, a declarat Beniamin Mincu, fondator Elrond pentru G4media.ro.

Sursa Foto: Benamin Mincu/ Arhiva Personala

Mincu s-a întâlnit recent cu Francis Suarez, primarul orașului Miami, care este un mare susținător al tehnologiei și își dorește să transforme metropola într-un al doilea Silicon Valley.

Elrond a devenit al doilea unicorn românesc, după UiPath. Acesta din urmă, un startup din domeniul automatizării, a depăşit pragul de un miliard de dolari în 2018, iar acum a ajuns pe locul 5 la nivel mondial, cu o capitalizare de 35 de miliarde de dolari.

Sursa: g4media.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.