telecabina iarna
Sursa: transfagarasan.info

Turiştii nu pot ajunge luni, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, după ce telecabina, singurul mijloc de transport spre această zonă, a fost oprită din cauza vântului puternic, care suflă cu 90 de kilometri pe oră, potrivit angajaţilor care se ocupă de transportul pe cablu.

Meteorologii precizează că Bâlea Lac se află în zona de Cod galben de vânt din judeţul Sibiu. La Bâlea Lac s-au înregistrat, luni dimineaţa, rafale de vânt cu viteza de 90 de kilometri pe oră, scrie Agerpres.

Accesul iarna la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, care transportă turiştii, cabanierii, salvamontiştii şi meteorologii din zonă pe o distanţă 3.700 de metri, pe cablu. Maşinile pot circula pe Transfăgărăşan iarna, doar până la Bâlea Cascadă, de unde singura cale de acces este telecabina.

La Bâlea Lac se înregistra, luni, cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din judeţul Sibiu, de 1,87 metri, şi risc mare de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine.

Sursa: Agerpres

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu