DSP Sibiu a primit 21.000 de teste antigen – Vor fi distribuite în școlile din județ

359

Școala a început fără probleme în județul Sibiu. Prima zi a adus înapoi în bănci 47.519 de elevi, în timp ce 17.152 și-au desfășurat activitatea online. Doar trei unități de învățământ au început semestrul în scenariul roșu, dintre care o grădiniță care nu poate primi încă preșcolarii din cauza lucrărilor de reabilitare nefinalizate.

Odată cu reînceperea școlilor, la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au ajuns 21.000 de teste antigen, care vor fi folosite pentru testarea elevilor și atunci când va fi nevoie.

„Am primit 21.000 de teste antigen, așa cum am stabilit. Aceasta este prima tranșă. Atunci când va mai fi nevoie, se vor redistribui teste din rezerva strategică. Vom alimenta școlile pe măsură ce este nevoie. Astăzi (n.red.: marți) începe distribuirea testelor în unitățile de învățământ”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, director DSP Sibiu.

În cazul elevilor care prezintă simptome specifice COVID-19, în timpul orelor de curs, se recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale școlare. Testarea se va face de medicul școlii, însă în cazul în care nu există cabinete medicale într-o unitate de învățământ, se vor încheia contracte cu medicii de familie din localitatea respectivă, potrivit directorului DSP Sibiu.

De asemenea, testarea cu teste antigen rapide se recomandă și profesorilor, dar și altor angajați ai școlilor, în cazul în care aceștia prezintă simptome ale bolii în timpul orelor de curs.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi