fbpx

Se deschid patru cabinete noi pentru vaccinare – Două în municipiul Sibiu

1.058

Patru cabinete noi pentru vaccinare se deschid în județul Sibiu. Aici, sibienii vor fi imunizați cu vaccinul AstraZeneca.

Imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca începe în data de 15 februarie. În acest sens, se pregătesc 180 de cabinete de vaccinare în toată țara. Patru dintre ele se deschid în județul Sibiu.

Potrivit DSP Sibiu, două dintre cabinetele noi de vaccinare sunt în municipiul Sibiu la centrul de vaccinare din cadrul Redal Expo.

„Se deschid patru cabinete noi de vaccinare. Două dintre ele sunt în municipiul Sibiu la Redal, unul la Șelimbăr și unul la Cisnădie”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, director DSP Sibiu.

Centrul de la Cisnădie se deschide la Casa de Cultură, iar cel de la Șelimăr se deschide la Shopping City.

Când încep programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, şi se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele cunoscute – atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare vaccinare-covid.gov.ro.

Cui îi este recomandat vaccinul AstraZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat, pe 29 ianuarie 2021, acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca. Vaccinul AstraZeneca este al treilea împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România, scrie Agerpres.

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 – 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, precizează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.