Tânăr din Agnita amendat – Nu a respectat carantina la revenirea în țară

877

Un tânăr de 20 de ani din Agnita a fost nevoit să scoată din buzunar suma de 2.000 de lei, deoarece a fost prins de polițiști pe stradă, deși trebuia să stea în carantină după ce s-a întors din străinătate.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activitățile de verificare participând 102 forțe ale poliției și poliției locale.

”Astfel, au fost verificate 860 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 77 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 220 mijloace de transport, din care 78 de mijloace de transport în comun.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.250 de lei, din care:

  • 1 sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei aplicată de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita unui tânăr în vârstă de 20 de ani, revenit din străinătate;
  • 78 de sancțiuni în valoare de 7.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 5 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 55 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 8 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 2 controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

În data de 09 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, în colaborare cu cadrele  Biroului Politie Autostrada, a fost efectuată o acțiune de control în trafic, fiind verificate un număr de 25 autovehicule, cu aplicarea a 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2400 lei, pentru transport produse alimentare cu mijloc auto neautorizat sanitar veterinar.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi