Muzeul Satului b

Managerul general al Complexului Național Muzeal ASTRA din Dumbrava Sibiului a prezentat marți, 9 februarie, în cadrul unei conferințe de presă realizările instituției pe parcursul anului trecut, dar și obiectivele generale pe care le vizează în anul 2021.

Reprezentantul instituției culturale sibiene a prezentat bilanțul pentru anul precedent, spunând că a fost un an bun, ținând cont de contextul epidemiologic generat de pandemia de coronavirus. Deși Muzeul în aer liber dispune de un teritoriu generos, cu multe alei și trasee perfecte pentru plimbările în aer liber, în momentul în care în municipiul Sibiu au fost introduse restricții suplimentare, porțile muzeului au fost închise, în timp ce parcurile erau deschise și plimbările în aer liber permise. Managerul instituției, Ciprian Ștefan spune că dacă se va mai ajunge din nou la restricții suplimentare, va încerca să discute cu reprezentanții Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență pentru a găsi o soluție în acest sens, astfel încât muzeele în aer liber să nu fie puse în aceeași oală cu muzeele indoor.

”Pentru cei de la CJSU, vizitarea muzeului este un act cultural, și au dreptate,  este un act cultural, dar nu înseamnă că este un eveniment cultural. Să te plimbi pe aproape 10 kilometri de alei cu tot cu trasee e ca și cum te-ai duce până în centru să-ți plătești o factură sau să te duci până la magazin să faci cumpărăturile. O să am întâlniri cu Prefectul, cu Șeful DSP Sibiu și o sa analizăm situația.”, spune Ciprian Ștefan.

Comentariul meu

Lasă un răspuns