Autostrada Sibiu – Făgăraș va fi de fapt până la Boița – A13 va avea trei noduri rutiere în județul nostru

18.257

Autostrada Sibiu – Făgăraș va fi a treia care va tranzita județul Sibiu. Planurile sunt făcute, iar acum impactul construcției asupra mediului a fost supus dezbaterii publice. Traseul autostrăzii începe din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Autostrada de la Boița la Făgăraș va avea o lungime de 68,05 kilometri, dintre care 38,3 kilometri străbat județul Sibiu. Agenția pentru Protecția Mediului a deschis dezbaterea publică pe tema autostrăzii, iar toți cei interesați pot depune comentariile online, la office@apmsb.anpm.ro, prin fax la 0269/444.145 sau direct la sediul APM Sibiu, str. Hipodromului, nr. 2A. Sectorul de Autostrada Sibiu-Fagaras, este parte a proiectului de infrastructura rutiera Autostrada Sibiu – Brasov, ce face parte dintr-un proiect mai aplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la reteaua de transport europeana TEN-T – Comprehensive, si anume intercoridorul Moldova – Transilvania.

Traseul autostrăzii

Pe teritoriul județului Sibiu, autostrada va trece prin: – orasele Talmaciu, Avrig si comunele Boita, Turnu Rosu, Racovita, Porumbacu de Jos, Carta, Arpasu de Jos. În județul Brașov, prin: – Municipiul Fagaras si comunele Ucea, Vistea, Dragus, Voila, Beclean, Recea, Mandra.

Legatura dintre Autostrada Sibiu – Fagaras si drumul national DN 1, adiacent Municipiului Fagaras, se va realiza printr-un Drum de Legatura cu lungimea de cca. 5,65 km.

In ceea ce priveste componenta hidrografica, traseul intersecteaza bazinul hidrografic Olt. Autostrada reprezinta un drum de clasa tehnica I, cu amenajari si dotari necesare pentru asigurarea unor debite de trafic la viteze de circulatie mari, la un nivel superior de siguranta si confort.

boita
Nodul rutier de la Boița va fi cel mai complex

Trei noduri rutiere

Autostrada Sibiu-Fagaras se desprinde din Autostrada Sibiu – Pitesti printr-un nod de mare viteza – nod de tip A proiectat sa asigure viteza minima de 80 km/h in dreptul localitatii Boita.Acesta face legatura intre 2 Autostrazi (A1 – Tronsonul Sibiu – Pitesti si Autostrada Sibiu – Fagaras) si Drumul National 7.

Alte noduri rutiere în județul Sibiu sunt prevăzute la Avrig și Arpașu, iar în județul Brașov la Sâmbăta, Ileni, victoria și Făgăraș.

Pe acest tronson au fost prevazute doua Spatii de servicii tip S3, la km 8+550 pe sensul de mers dinspre Sibiu spre Fagaras si la km 8+550 pe sensul de mers dinspre Fagaras spre Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.