fbpx

Sibian „scuturat” de bani la venirea din străinătate – N-a stat în carantină

648

Un sibian care s-a întors din Germania și care nu a stat în carantină a fost depistat de polițiștii sibieni. Aceștia l-au ars la buzunare și i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 104 forțe ale poliției și poliției locale”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Astfel, au fost verificate 1.174 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea și carantina. De asemenea, au fost verificate 57 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și 265 de mijloace de transport, din care 87 de mijloace de transport în comun.

Sibian venit din Germania, amendat

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei, din care:
– 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei aplicată de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Iacobeni, revenit din străinătate;
– 81 de sancțiuni în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
– 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 195 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Amendă de 500 lei pentru un sibian fără mască

În cursul zilei de 9 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate o amendă în valoare de 500 lei și două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 10 controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

În data de 09 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.