FOTO – Unic în România – La Sibiu sunt antrenați singurii câini care detectează bolnavii cu Covid-19

1.881

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că la Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu a început anul trecut un proiect care are ca scop antrenarea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat pe Facebook că a vizitat joi, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, scrie Mediafax.    Acesta a spus că, în anul 2020, la nivelul centrului a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

„Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Acesta a mai spus că în cei 70 de ani de existență ai Centrului Chinologice s-au obținut „rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”.

Lucian Bode i-a asigurat pe angajații centrului din Sibiu de susținere pentru eficientizarea și modernizarea unității.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Bartos Pilo scrie

    In curand Politia Secreta COVID-19, lagare de internare si munca fortata pentru infectati. In loc sa ne axam pe vaccinare masiva, pierdem timp si resurse cu toate gaselnitele…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.