Trei sibieni amendați când au mers să își schimbe cărțile de identitate

4.358

Șase sibieni au fost prinși de polițiști și amendați pentru că nu au stat în carantină la întoarcerea din străinătate. Trei dintre aceștia, au fost depistați în momentul în care s-au dus să-și schimbe buletinul.

Polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, toate persoanele sancționate fiind revenite din străinătate. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani din Dobârca, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Apoldu de Sus și unul în vârstă de 31 de ani din satul Ruja. Alți trei localnici din Șura Mare, o femeie în vârstă de 46 de ani și doi tineri în vârstă de 25, respectiv 27 de ani, au fost sancționați după ce polițiștii tălmăceni au fost sesizați de către reprezentanții SPCLEP Tălmaciu cu privire la faptul că cei trei se află în incinta acestui serviciu în vederea schimbării actelor de identitate.

”În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 127 de forțe ale poliției și poliției locale. Astfel, au fost verificate 1.075 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 323 de mijloace de transport, din care 127 de mijloace de transport în comun.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat următoarele sancțiuni

  • 89 de sancțiuni în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 1 sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 201 persoane și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 10 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate o amendă în valoare de 500 lei și un avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 15 controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

În data de 10 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi