Seviş, între tradiţional şi modern – gustul autentic de odinioară

1.125

Fabrica de lactate Seviş, produse mereu proaspete, naturale şi sănătoase

Le savurăm la micul dejun, la gustarea dintre mese sau le folosim adesea la prepararea diferitelor reţete, de la cele mai simple sosuri până la cele mai complexe prăjituri. Da, vorbim despre produsele lactate, aceste alimente pe care aproape toată lumea le iubeşte.

Tradiţia milenară, dusă mai departe de un brand local

Pe lângă faptul că lactatele sunt alimente cu un gust foarte bun, beneficiile acestora contribuie foarte mult la sănătatea noastră. Nutritive, cu un aport ridicat de calciu şi proteine, bogate în vitamine, acestea sunt recomandate de către medicii specialişti în alimentaţia zilnică. Fabrica de lactate Seviş din Sibiu, un producător local cunoscut pe piaţa din România, ne vine astfel în ajutor. Aici, găsim produse 100% autentice, cu gusturi care ne aduc aminte de copilărie, de verile petrecute în curtea bunicilor, în care ne răsfăţam cu lapte proaspăt de la văcuţele din ogradă, de brânza atât de gustoasă cu un boţ de mămăligă lângă, de laptele bătut şi de smântâna de două degete din oalele de lapte, pus de bunica ,,la prins”. Toate aceste gusturi naturale le regăsim la Seviş, un producător local care duce mai departe o tradiție milenară, împământenită de ciobanii sibieni și desăvârșită de locurile magice din frumoasa Mărginime a Sibiului.

Secretul produselor proaspete de la Seviş

Produsele lactate de la Seviș sunt naturale şi mereu proaspete. Care este secretul? Fabrica are fermă proprie, de unde își procură aproximativ 50% din laptele necesar. Aproape zilnic, aici, ajung peste zece tone de lapte, atât producție proprie cât și de la alţi mici fermieri din județ. Produsele nu sunt procesate foarte intens şi nu conţin ingrediente chimice, aditivi sau coloranţi. O fabrică de dimensiuni mai mici, aşa cum este Seviş, are avantajul de a produce alimente proaspete, pe care le distribuie în aceeaşi zi în propriile magazine, şi în cele ale partenerilor.  Acestea ajung pe mesele sibienilor care au ocazia să consume zilnic lapte proaspăt sau alte astfel de produse lactate. Linia de producție este una modernă, dar nu foarte tehnologizată, în care lucrează specialişti cu experienţă în această industrie. ,,Prima senzaţie atunci când gustăm un produs lactat, trebuie să fie buchetul de lapte, care înseamnă un gust natural, şi nu senzaţia de sărat. Tocmai de aceea, la Seviş, foarte multe preparate se realizează în mod tradiţional, cum este de exemplu, untul. Acesta îl producem prin bătaia smântânii, motiv pentru care el trebuie consumat foarte repede, pentru că nu conţine inhibitori şi, altfel, râncezeşte. Consumatorul trebuie să ştie despre termenul de valabilitate al unui produs alimentar că, cu cât acesta este mai mic, cu atât acel aliment este mai natural”, explică Magda Horhat, managerul Fabricii de lactate Seviş.

Fidelizarea clienţilor

Pentru Seviş, cumpărătorii mulţumiţi care revin după produsele preferate reprezintă una dintre politicile brandului. Tocmai de aceea, fiecare zi de joi începe cu o promoţie pentru un anumit produs, valabilă pentru întreg sfârşitul de săptămână. ,,Acum, în magazinele noastre, avem trei oferte speciale valabile pentru trei săptămâni, şi anume brânza de burduf la preţul de doar 29 de lei/kg, brânza dulce de vacă la doar 7,9 lei/kg, şi telemeaua de vacă, la costul redus de 17,9 lei/kg. Pe noi, clienţii ne caută după ce cumpără 3-4 produse ,,tractor”, ceea ce pentru noi înseamnă un feedback bun de care ţinem întotdeuna cont. Iar comunicarea permanentă cu cumpărătorii pe reţelele de socializare şi în media a fost mereu de bun augur”, precizează Magda Horhat.  Pe lângă gustul autentic desăvârşit, Seviş oferă şi o gamă variată de produse: caşcavalul de Crinţ cu boia, piper sau merişoare, caşcavalul afumat de Crinţ, ayranul, telemeua cu verdeaţă, smântâna cu 30% grăsime, iaurtul grecesc, brânza de burduf, laptele proaspăt de vacă, dar şi multe altele. Amatorii de lactate pot consuma aceste alimente separat sau în diverse reţete: caşcavalul afumat de Crinţ se potriveşte perfect în sandwich-urile celor mici, telemeaua merge perfect asortată lângă roşii, ardei, ridichi sau castraveţi proaspeţi, de asemenea, laptele, smântâna, brânza dulce merg de minune ori lângă o mămăligă straşnică, ori la prepararea unor papanaşi delicioşi.

Produse tradiţionale, brand modern

Seviş este un brand local de prestigiu, şi nu doar pentru sibieni, produsele lor fiind la mare cerere şi în Bucureşti, Cluj sau Timişoara.  Fabrica de lactate Seviş este însă mult mai mult decât atât, ea reprezintă Mărginimea Sibiului. Este o poveste despre produse lactate naturale, proaspete, sănătoase, tradiţionale, spusă chiar din inima ţării, din Sibiu, un reper binecunoscut în industria de profil din România. Începând de anul trecut, cunoscutul producător local se reinventează, aflându-se într-un proces de rebranding. ,,Seviș este una dintre puținele fabrici de lactate din Romania care nu au fost asimilate de marile companii internaționale și care prelucrează lapte doar din Mărginimea Sibiului. Datorită solicitării pieţei şi a evoluţiei continue, factori care apar mereu în orice domeniu de activitate, am considerat că trebuie să ne adaptăm. O schimbare este mereu necesară la un anumit interval de timp. Chiar din anul care tocmai s-a încheiat, am realizat pentru produsele noastre, ambalaje şi etichete noi, pentru a veni în întâmpinarea clienţilor nu doar cu produse de calitate, ci şi cu un design şi un aspect vizual cât mai atrăgător”, explică managerul fabricii. Noua imagine a produselor Seviş reprezintă un mix între elementele tradiţionale ale industriei lactate din Mărginimea Sibiului îmbinate cu elemente moderne. Potrivit managerului companiei, schimbarea nu se opreşte aici. De asemenea, anul acesta, până în 30 iunie, cele patru magazine din oraş ale cunoscutului brand local îşi vor aştepta cumpărătorii cu aspect şi design nou. Aici, produsul tradiţional este transpus în modernismul de azi, un mesaj al producătorului local, care îmbină cu multă pricepere gustul autentic, 100% natural cu un ambalaj actual şi îmbietor.

Cei care vor să consume produse lactate sănătoase sunt aşteptaţi în magazinele Seviş din oraş :

Piaţa Cibin – luni-vineri 09.00-17.00 /sâmbătă 09.00-13.00

Piaţa Rahovei – luni-vineri 09.00-17.00 /sâmbătă 09-13.00

Intrarea magazinului Carrefour – luni-duminică 08.00-21.00

Incinta Fabricii de lactate (Cisnădie, Str, Sibiului, nr, 48) – luni-vineri 07.00-15.00.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi