fbpx

Sibian întors din străinătate, amendat cu 5.000 de lei – A fugit din carantină

0 1.376

⇓ Ascultă știrea ⇓

Poițiștii sibieni, polițiștii locali și jandarmii continuă verificările în județul Sibiu în vederea depistării persoanelor care nu respectă măsurile de siguranță împotriva COVID-19. Mai mulți oameni au fost prinși că nu au purtat mască, iar un sibian a fost amendat cu 5.000 de lei fiindcă nu a stat în carantină la întoarcerea din străinătate.

„Astfel, au fost verificate 932 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 53 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 314 de mijloace de transport, din care 65 de mijloace de transport în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Pefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.500 de lei, din care:
– o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată aplicată unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din Copșa Mică, revenit din străinătate;
– 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
– 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali au verificat 63 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei, din care 9 avertismente pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și o sancțiune aplicată unei persoane fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții.

În cursul zilei de 12 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 2 amenzi în valoare de 1500 de lei si 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 5 persoane. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 12 controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.