ger
Sursa foto: realitatea.net

Meteorologii anunță că este ger în toată țara, iar în zonele mai înalte, unde vântul suflă puternic, temperatura resimțită este de minus 30 de grade Celsius, notează Digi24.

Meteorologii au actualizat, vineri, alertele de ger și vânt, fiind până luni fiind în vigoare atenționări Cod galben și portocaliu în toată țara.

Astfel, până luni la ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.

Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a declarat la Digi24 că gerul se va simți și săptămâna viitoare și că, cel mai probabil, codurile vor fi actualizate și prelungite. Temperaturile vor coborî spre minus 18 grade până spre sfârșitul săptămânii viitoare.

“Codul galben se va prelungi. Rămânem în acest episod de vreme severă”, a spus Georgescu.

În noaptea de vineri spre sâmbătă au fost temperaturi spre minus 15 grade Celsius în toată țara, a spus meteorologul.

“Sunt temperaturi greu de suportat, vântul a avut intensificări, iar temperaturile au mai pierdut încă 3 – 4 grade din acest motiv. În zona montană, rafalele de vânt au fost de peste 130 km pe oră, iar temperaturile pe crestele cele mai înalte au fost sub minus 30 de grade ca valoare resimțită.

Azi nu se schimbă lucrurile. Vor fi zone cu minus 10 grade Celsius, vântul amplificând senzația de frig”, a spus Florinela Georgescu.

Maximele în timpul zilei vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Până sâmbătă la ora 21:00, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h și va spulbera zăpada.

Sursa: Digi24

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu