directorul spitalului județean sibiu spune că a rezolvat o parte din problemele sesizate de corpul de control

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Florin Neag, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că a rezolvat o parte din problemele sesizate de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii în noiembrie 2020. Acesta spune că a implementat prompt un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

„În urma controlului Ministerului Sănătăţii, efectuat în perioada 17 – 21 noiembrie 2020 în cadrul SCJU Sibiu şi a raportului Corpului de control emis în urma acestuia, conducerea spitalului a implementat prompt un plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. În acest sens, au fost revizuite circuitele funcţionale în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare, s-a mărit capacitatea de producere a oxigenului şi s-a extins reţeaua de distribuţie, s-a organizat triajul pacienţilor suspecţi/confirmaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe într-o nouă locaţie, totodată fiind realizată şi evaluarea distinctă radiologică a pacienţilor din aceste facilităţi, s-a extins capacitatea secţiei de Terapie Intensivă – COVID şi s-a asigurat personal medico-sanitar specializat, circuite funcţionale, sursă de oxigen şi back-up energetic etc. De asemenea, au fost implementate măsuri cu privire la gestionarea resurselor umane, în condiţiile în care SCJU Sibiu este spital suport COVID iar acest fapt a generat un context epidemiologic special, în care una din principalele preocupări a fost asigurarea personalului necesar gestionării provocărilor pe care pandemia le-a adus in activitatea Spitalului Judeţean”, a precizat Florin Neag.

Filiala USR PLUS Sibiu a făcut publice marţi, concluziile raportului Corpului de control al Ministerului Sănăţii (MS), care arată că fosta directoare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Liliana Coldea, a dat dovadă de „management defectuos”.

Liliana Coldea a demisionat în timpul controlului efectuat de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, după ce Raluca Turcan, vicepremier atunci, i-a cerut public să renunţe la funcţie. După plecarea Lilianei Coldea de la conducerea SCJU Sibiu, spitalul a fost condus de colonelul Constantin Vlase, director medical al Spitalului Militar de la Galaţi. Florin Neag deţine din ianuarie, funcţia de manager interimar al spitalului sibian.

Sursa: AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu