directorul casei de asigurări recomandă medicilor consultațiile online - ”se pot trimite reţetele și rezultatele analizelor în format electronic”

Directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu, Vasile Spinean, spune că pacienţii trebuie consultaţi de medici în cabinete, nu „la geam”.

„M-aţi întrebat dacă mi se pare corect să se facă consultul de la geam şi v-am răspuns că nu este corect”, a precizat directorul CJAS Sibiu, conform Agerpres.

Potrivit lui Spinean, niciun pacient din judeţul Sibiu nu s-a plâns la CJAS că nu a fost consultat în cabinet de medicul de familie, ci a fost ţinut afară, în frig şi discuţia s-ar fi purtat „la geam”.

„Vă spun ce se poate face, pacientul care vrea să fie consultat înăuntru, este consultat înăuntru. Nu am primit nici măcar o reclamaţie de la un pacient care s-a dus la doctor şi i-a spus ‘vreau să mă asculţi la plămâni’ şi doctorul să-i spună ‘nu te ascult’, nici măcar una nu avem”, a declarat Vasile Spinean.

Directorul general al CJAS Sibiu crede că încă o perioadă vor continua şi consultaţiile de la distanţă, cel puţin pentru transmiterea de reţete şi rezultate de analize.

„Sunt convins că va rămâne această consultaţie de la distanţă cel puţin o perioadă rezonabilă de timp. Se pot trimite reţetele în format electronic, (…) se pot trimite investigaţii imagistice şi de laborator în format electronic”, a precizat Vasile Spinean.

Spinean recomandă medicilor să îşi programeze eficient pacienţii, iar bolnavilor să respecte orele de programare la doctor, pentru a evita cozile la cabinete.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pe ce lume traieste tov. Spineanu? Are pretentia sa facem reclamatii in loc sa verifice pe teren cum stau lucrurile?