mandatul de deputat al lui francisc tobă, acuzat de crime la revoluția din sibiu, validat de parlamentari
Sursa: prosport.ro

Mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, acuzat de reprimarea sângeroasă a Revoluției de la Sibiu, din decembrie 1989, a fost validat de parlamentari. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) dezaprobă ferm acest mandat, scrie MEDIAFAX.

IICCMER dezaprobă ferm validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, în ciuda numeroaselor probe care arată implicarea sa în reprimarea sângeroasă a Revoluției de la Sibiu din decembrie 1989.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat miercuri, validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, cu 155 de voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă” și o abţinere.

„IICCMER dezaprobă ferm acest vot transpartinic. Validarea mandatului de deputat al domnului Francisc Tobă, în ciuda numeroaselor probe care atestă implicarea sa în reprimarea Revoluției de la Sibiu, este o ofensă la adresa memoriei miilor de victime din decembrie 1989. IICCMER își reiterează implicarea în investigarea crimelor și abuzurilor comise în perioada 1945-1989. Or, gestul validării ca parlamentar a unei persoane trimise în judecată în dosarul Revoluției este o piedică în derularea corectă a <procesului comunismului>”, spun reprezentanții IICCMER.

Francisc Tobă a candidat pentru un mandat de deputat pe lista AUR.

Sursa: MEDIAFAX

Ultima oră

Comentariul meu