fbpx

Numărul bolnavilor oncologici din Sibiu a scăzut în pandemie, dar au crescut costurile tratamentelor

0 346

⇓ Ascultă știrea ⇓

Numărul bolnavilor oncologici înregistrați în Sibiu a scăzut în anul 2020 față de anul precedent. Dar, au crescut sumele decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu pentru tratamentul bolnavilor. Acest lucru se explică prin faptul că în schema de tratament au fost introduse molecule noi, mai scumpe.

„Numărul de pacienţi a scăzut, de la 2.580 la 2.505, 2019, comparativ cu 2020, însă cu o creştere medii pe pacient tratat, ca urmare a introducerii în program al unor molecule noi în tratament, care sunt cu costuri şi mai ridicate. Şi pe radioterapie a fost un trend descendent”, a spus Mihaela Galiş.

Prezent la conferinţa de presă, directorul general al CJAS Sibiu, Vasile Spinean, a explicat că mulţi dintre sibienii bolnavi de cancer care sunt depistaţi cu această afecţiune în alte centre din ţară, aleg să facă chimioterapia şi radioterapia la Sibiu.

„Chiar dacă depistarea s-a făcut în altă parte, ulterior tratamentul efectiv se face la nivelul judeţului”, a arătat Vasile Spinean.

CJAS Sibiu a cheltuit 39.394.210 lei în 2020, pentru materialele şi prestările de servicii din Programul naţional de oncologie, faţă de 35.125.570 lei, în 2019.

Sursa www.agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.