fbpx

VIDEO FOTO Constructorii Lidl de pe Rusciorului au închis un drum. Sibienii nemulțumiți că nu au acces la grădini

0 4.864

⇓ Ascultă știrea ⇓

Construcția magazinului Lidl de pe strada Rusciorului, pe locul fostei cazangerii, a început deja. Organizarea de șantier a fost făcută, dar, nu fără a deranja însă pe o parte dintre sibieni. Cei care foloseau poteca dintre gardul fostei cazangerii și podul peste Cibin pentru a ajunge la grădinile din spate sau la pârâul Rosbach nu mai au acum cale de acces.

Construcția noului magazin Lidl de pe Rusciorului a început deja. Limita șantierului însă s-a extind până la podul peste Cibin, din dreptul sensului giratoriu. Așa s-a blocat poteca folosită de unii sibieni. ”Acolo era un drum, era și asfaltat. e păcat, pentru că oamenii mergeau pe acolo, sunt niște grădini în spate. Și vara, acolo, pe câmp, lumea ieșea la grătar. E păcat că au închis, dar mă întreb oare, al cui e drumul ala, că proprietatea e mai încolo, către fosta cazangerie”, este nemulțumirea unui sibian.

WhatsApp Image 2021 02 15 at 14.25.29
Așa arăta drumul înainte de începerea lucrărilor

WhatsApp Image 2021 02 15 at 14.25.29 2 santier WhatsApp Image 2021 02 15 at 14.25.29 6

Reprezentanții Primăriei însă spun că acea porțiune de teren nu este nicidecum un drum de acces. ”Acest teren situat între râul Cibin și viitorul parc retail care se va construi pe str. Rusciorului nu este reglementat și nici amenajat ca și cale de circulație. Această bucată de teren fost împrejmuită pentru a permite desfășurarea în siguranță a șantierului și amenajarea corespunzătoare a drumului, așa cum a fost reglementat prin PUZ CP, aprobat prin HCL 477/17.12.2019”, a explicat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Dar, după finalizarea lucrărilor nu doar că sibienilor le va fi redată poteca, ci aceasta va fi transformată într-un drum cu două benzi de circulație, trotuare și iluminat public. ”Conform acestei hotărâri, investitorul are obligația de a reglementa juridic viitorul drumul care va fi creat in aceasta zona, de a-l amenaja pe cheltuială proprie, incluzând zone pietonale și carosabile, rețele de utilități și iluminat public. Ulterior, acesta va fi cedat Primăriei, intrând astfel în proprietatea publică”, spune Mirela Gligore.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.