fbpx

VIDEO – Moment istoric – Roverul Perseverance al NASA a ajuns pe Marte

0 526

⇓ Ascultă știrea ⇓

8Roverul Perseverance al NASA, cel mai avansat laborator de astrobiologie trimis vreodată pe o altă planetă a străbătut joi atmosfera marțiană și a atins solul marțian în siguranță, în căutarea urmelor de viața microbiană pe Planeta Roșie, relatează Reuters.

Managerii misiunii de la Jet Propulsion Laboratory au izbucnit în aplauze și urale în timp ce semnalele radio au confirmat că roverul cu șase roți a rezistat coborârii și a ajuns în zona țintă din interiorul craterului Jezero, locul unui lac marțian acum dispărut.
Vehiculul robot a navigat prin spațiu aproape șapte luni, parcurgând 472 milioane km înainte de a intra în atmosfera marțiană cu 19.000 km pe oră.

Debarcarea a reprezentat cea mai riscantă parte a efortului de doi ani, în valoare de 2,7 miliarde de dolari, al cărui scop principal este de a căuta posibile semne fosilizate ale microbilor care ar fi putut trăi pe Marte în urmă cu aproximativ 3 miliarde de ani, când a patra planetă de la soare era mai caldă, mai umedă, oferind condiții favorabile vieții.

Două alte misiuni pe Marte sunt planificate pentru a prelua probele și a le returna NASA în următorul deceniu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.