fbpx

Bairam în sufragerie la Alțâna – Polițiștii au spart cheful

0 3.860

⇓ Ascultă știrea ⇓

Un bărbat de 40 de ani din Alțâna a decis să organizeze un chef cu ocazia zilei de naștere. Acesta a adunat cele mai apropiate persoane, zece la număr și au petrecut.

Cheful nu a durat trei zile și trei nopți, pentru că polițiștii au venit și au oprit evenimentul ilegal. Sărbătoritul s-a ales cu o amendă.

”O sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, aplicată unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Alțâna, care a organizat la domiciliul său o petrecere privată cu participarea a 10 persoane. Pe lângă acesta, au mai fost persoane care au încălcat regulile de protecție împotriva Covid-19.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 143 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.252 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 335 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 109 sancțiuni contravenționale în valoare de 22.500 de lei, din care:

  • 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea carantinei. Este vorba despre trei bărbați, reveniți din străinătate, unul în vârstă de 21 de ani, din Brateiu, unul în vârstă de 37 de ani, din Netuș și unul în vârstă de 50 de ani, din Dealu Frumos;
  • 1 sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, aplicată unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Alțâna, care a organizat la domiciliul său o petrecere privată cu participarea a 10 persoane;
  • 94 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 355 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 18 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 7 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 7 controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

În data de 18 februarie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.