Singura girafă care putea fi văzută în România a murit

2.284

Grădina Zoologică din Târgu Mureș a anunțat că unul dintre animalele sale cele mai îndrăgite, girafa Gina, a murit, scrie Digi24

„Din păcate, în data de 10 februarie, dimineaţa, când am venit la serviciu, girafa era căzută şi era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conţinut gastric stomacal (datorită vomei, pe înţelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului. Din păcate, se întâmplă şi la oameni şi s-a întâmplat şi la girafă. Este mare păcat, era singura girafă”, a declarat directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea, citat de Agerpres.

Raportul autopsiei a constatat și că la genunchii stâng și drept animalul avea țesuturi subcutanate hemoragice, dar cauza morții este „regurgitare conținut gastric care a ajuns în căile respiratorii și pulmon”, astfel că girafa a făcut „pneumonie ab ingestis”.

Girafa avea 10 ani și fusese adusă de la grădina zoologică din Roma în urmă cu șase ani.

O girafă poate trăi în jur de 20-25 de ani.

Administratorii grădinii zoologice, una dintre cele mai mari și mai moderne din România, promit că vor face „toate demersurile necesare în vederea obținerii unor noi exemplare”, astfel încât girafele să poată fi admirate din nou la Târgu Mureș.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. 2cents scrie

    Chiar nu este nevoie sa mai aduceti altele, lasati animalele in pace in mediul lor natural. In ziua de azi copiii pot vedea orice animal in UltraHD filmat in mediul natural. Gradinile Zoo sunt depasite. Cheltuiala inutila si animale chinuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.