fbpx

Vaccinurile de la Pfizer și Moderna pot preveni infectările, nu doar simptomele covid

0 1.692

⇓ Ascultă știrea ⇓

Specialiștii vin cu o nouă informație- vaccinurile anti covid produse de Pfizer și Moderna îi pot feri pe cei care le-au primit de infectarea cu noul coronavirus. Până acum se știa că acestea îi pot feri pe cei vaccinați de simptome grave ale bolii, scriu stirileprotv.ro.

Centrul medical academic Mayo a analizat mai mult de 31.000 de persoane din patru state care au primit cel puțin o doză din cele două seruri de la Moderna şi Pfizer și au descoperit că vaccinurile au fost eficiente cu peste 80% în prevenirea infecției, la 36 de zile după prima doză.

Până în prezent, în SUA au fost administrate peste 59 de milioane de doze de vaccin, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Medicul Christopher Murray, directorul Institutului de Evaluare a Sănătății de la Universitatea din Washington, a declarat că este puțin probabil ca SUA să obțină imunitatea populaţiei înainte de iarnă. Sfârşitul pandemiei presupune ca 80% sau mai mult din populație să fie imunizată, fie prin infecție, fie prin vaccinare.

Noile variante pot complica situaţia. Dacă oamenii pot fi reinfectați cu noile variante, pandemia poate izbucni din nou, a avertizat Murray. Oficialii speră să aibă vaccinuri distribuite pe scară largă până la sfârșitul verii, însă președintele Biden a declarat că problemele cu iarna extremă, modificarea tulpinilor și întârzierile livrărilor fac dificilă stabilirea unui calendar.

În acest context, unii experţi susţin să fie imunizate cât mai multe persoane cu prima doză. Medicul Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown, a susținut ca oficialii SUA să ia în considerare întârzierea celei de-a doua doze.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.