Investiții de peste jumătate de milion de lei pe secția ATI a Spitalului Județean Sibiu

364

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu face investiții de peste jumătate de milion de lei pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). S-a început înlocuirea instalației electrice vechi cu o instalație nouă și se vor monta și senzori pentru a preveni izbucnirea unui incendiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul medical al spitalului, Călin Cipăian.

În prezent, pacienţii care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi au nevoie de ATI, sunt trataţi în paturi amplasate în containere, unde conducerea spitalului dă asigurări că există instalaţii noi şi senzori eficienţi în cazul unui incendiu. Bolnavii care nu au COVID-19, dar care au nevoie de spitalizare în ATI, sunt trataţi în spaţii care urmează să fie modernizate şi securizate din punct de vedere al instalaţiilor.

„În Terapia Intensivă deocamdată lucrăm în sistemul modular, care deocamdată este nou – nouţ şi în Terapia veche, care este la etajul doi, acum lucrăm la un sistem complet, deci se schimbă tot, tot, instalaţii, tablou. (…) Nu a fost o investiţie programată, ci a fost consecinţa verificărilor pe care le făceam, în care am văzut că există instalaţii vechi, care aveau supraîncălzire, deci exista un protocol care verifica. Pacientul non-COVID care are nevoie de ATI merge în ATI-ul de la etajul unu, care este ATI-ul verde, unde avem şi nişte saloane de post operator şi ne descurcăm deocamdată. Etajul doi este gol şi după ce va fi gata, după ce va fi funcţional să poată primi pacienţi, atunci vom trece la modernizarea etajului unu”, a explicat directorul Călin Cipăian.

Montarea unei instalaţii noi electrice la ATI în cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, acolo unde există instalaţii vechi, presupune o investiţie estimată la peste o jumătate de milion de lei, a precizat, pentru AGERPRES, directorul administrativ al SCJU, Robert Fotache.

La SCJU Sibiu există 22 de paturi ATI în saloane tip container, speciale pentru pacienţii cu COVID-19, plus 15 locuri în ATI-ul de la Maternitate, alte şase la Neurologie şi 24 de locuri la ATI unde nu există pacienţi cu COVID-19.

Sursa: AGERPRES

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi