fbpx

Amenzi de peste 10.000 de lei pentru sibienii care nu respectă restricțiile Covid

0 463

⇓ Ascultă știrea ⇓

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 138 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.021 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 83 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 336 de mijloace de transport, din care 124 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.750 de lei, dintre care:

  • 70 de sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 79 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 22 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate o amendă în valoare de 1500 de lei și un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În data 22 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de   13 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 4 persoane și 1 auto. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.