fbpx

Nemaivăzut – Producătorii germani aruncă berea din cauza pandemiei

0 1.008

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sute de producători germani de bere au fost nevoiți să arunce băutura din cauza pandemiei. Aceștia cer ajutor de la stat pentru ca fabricile să își poată reveni din punct de vedere economic, scrie digi24.ro.

Pub-urile, restaurantele și hotelurile din Germania sunt închise încă din luna noiembrie a anului trecut, când țara a intrat în cel de-al doilea lockdown național. În acest context, sute de fabrici de bere nu au reușit să mai vândă berea produsă și au fost forțate să arunce toată marfa.

Deși Guvernul a acordat ajutor financiar pub-urilor și restaurantelor, fabricile de bere nu au fost sprijinite în niciun fel. Astfel, producătorii de bere cer acum ajutor în cadrul programelor țării de a ajuta industria să se recupereze după impactul crizei coronavirusului.

„De la o săptămână la alta, din ce în ce mai multe fabrici de bere, pub-uri și angrosiști se confruntă cu o amenințare la existența lor, riscând să intre în insolvență, deși nu este vina lor”, arată o scrisoare deschisă de la aproximativ 300 de fabrici de bere publicată de asociațiile de producători de bere DBB și VPBD.

Scrisoarea a fost semnată de fabrici de bere precum Carlsberg Deutschland, o unitate a producătorului danez de bere Carlsberg, Bitburger Braugruppe, Krombacher și Paulaner Brauerei.

„Carantina și prăbușirea pieței de bere la halbă au făcut ca fabricile de bere să își piardă o mare parte din fundațiile economice peste noapte. Stocul în valoare de multe milioane de euro care și-a depășit data de comercializare a trebuit să fie aruncat”, se arată în scrisoare.

Vânzările de bere îmbuteliată în magazine nu au fost „nici pe departe suficiente” pentru a compensa pierderile din vânzările către sectorul hotelier și exporturile slabe, au spus fabricile de bere.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.