fbpx

Primăria a semnat contractul pentru Sibiu Bike City – 44 de centre de închirieri biciclete

0 1.374

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sibienii, dar și turiștii, vor avea la dispoziție 44 de centre de închiriere pentru biciclete. Vor putea vizita orașul în cel mai plăcut mod, dar acest lucru se va întâmpla peste aproximativ 10 luni, când întreg proiectul va fi finalizat.

“În maxim 10 luni sibienii vor avea la dispoziție 44 de centre de închirieri de biciclete situate în întreg orașul pentru care vom achiziționa 540 de biciclete produse în Canada și alte 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități produse în Germania. Am semnat astăzi contractul pentru achiziția dotărilor și amenajarea acestor centre. În paralel continuăm crearea de piste mai sigure pentru biciclete: coridorul Ștrand – parcul Sub Arini, pistele de pe str. Podului și Calea Dumbrăvii și urmează să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. De asemenea, se lucrează la documentațiile pentru două coridoare de mobilitate pe care vor fi amenajate și piste pentru biciclete: unul pe Calea Șurii Mici și unul pe traseul bulevardul Mihai Viteazu- str. Rahovei.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

biciclete 23022021 13

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC Sustainable Urban Mobility Solutions / SC Electronic Security Systems SRL / SC Walhalla Invest Prodcomimpex, în urma unei proceduri de achiziție la care s-au prezentat 3 ofertanți. Valoarea investiției realizate de Primăria Sibiu cu finanțare din fonduri europene este de 9.706.360,48 lei.

Firma contractată va realiza proiectul de specialitate și va furniza următoarele:

 540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă prin GPS
 8 triciclete pentru seniori
 4 triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități
 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor în tot orașul, din care 10 sunt prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență a bicicletelor
 terminale inteligente de închiriere și plată cu cardul bancar
 5000 de carduri personalizate pentru utilizatorii care aleg această modalitate de plată
 aplicație mobilă pentru închiriere și plata serviciilor

biciclete 23022021 8

În cadrul proiectului vor fi achiziționate și 21 de rastele pentru biciclete private care vor suplimenta numărul de parcări pentru biciclete existente deja în oraș.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.