Primăria Sibiu finanțează noi proiecte – Agenda Educațională începe cu un program pilot

480

Sibienii întreprinzători și care își doresc să ”pună umărul” la dezvoltarea societății prin diferite programe și proiecte, vor avea de anul acesta la îndemână o nouă posibilitate de finanțare. În urma unui proiect propus de consilierii locali ai PNL, se va înființa o nouă agendă- Agenda Educațională, care vine să completeze trio-ul- Agenda Sportivă, Agenda Culturală și Agenda Dezvoltare a Comunității și Tineret.

Agenda Educațională își propune să sprijine elevii și să stimuleze activitățile cu latură educațională. În acest sens vor fi alocate fonduri care vizează acest domeniu. Obiectivele specifice ale programului sunt educația pentru mediu, educația pentru viață, cultura și patrimoniul local.

Proiectele care se încadrează în domeniul educațional vot fi depuse la Primăria Sibiu, iar finanțarea nerambursabilă se va face la fel ca în cazul celorlalte Agende. Finanțarea din partea administrației va fi de 90%, iar contribuția celor care inițiază proiectul de 10%.

Stabilirea principiilor, cadrului general și a procedurii pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice pentru activități educaționale, non profit, de interes general, se vor regăsi în cadrul unui Ghid dedicat acestei agende care se va întocmi și va fia dus la cunoștință publică prin Serviciul Cultură, Sport și Turism.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.