fbpx

AUDIO NASA a dezvăluit care au fost primele sunete care s-au auzit pe Marte

1.219

NASA a dat luni publicității primele imagini surprinse pe Marte de roverul NASA Perseverance (VeziAICI), pentru ca acum să dezvăluie care au fost primele sunete înregistrate.

Videoclipul postat de NASA prezintă repere majore cu ultimele minute ale intrării roverului în atmosferă, coborârea acestuia și amartizarea de pe 18 februarie.

Un microfon de pe vehiculul spațial a oferit și prima înregistrarea audio a sunetelor de la suprafața planetei Marte.

Din momentul deschiderii parașutei, sistemul de camere video acoperă întregul proces de coborâre, arătând o parte din călătoria intensă a roverului Perseverance către craterul Jezero al lui Marte.

Imaginile de înaltă definiție de la bordul navei spațiale încep la 17,7 kilometri deasupra suprafeței, arătând desfășurarea supersonică a celei mai masive parașute trimise vreodată în altă lume și se încheie cu amartizarea roverului în crater.

Pe film se aude briza marțiană.

Un microfon atașat roverului nu a colectat date utilizabile în timpul coborârii, dar un alt dispozitiv a supraviețuit coborârii extrem de dinamice la suprafață și a obținut sunete transmise pe 20 februarie.

O briză marțiană se aude timp de câteva secunde, la fel și sunetele mecanice ale roverului care operează la suprafață.

„Pentru cei care se întreabă cum e să cobori pe Marte – sau de ce este atât de dificil – sau cât de grozav ar fi să faceți acest lucru – nu trebuie să căutați mai departe”, a declarat Steve Jurczyk, administrator în funcție al NASA.

„Perseverance abia începe și a oferit deja unele dintre cele mai iconice imagini din istoria explorării spațiale. Acesta întărește nivelul remarcabil de inginerie și precizie necesare pentru a construi și a zbura un vehicul către Planeta Roșie”, a mai spus administratorul NASA.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.