fbpx

Cereri de autorizare de securitate contra incendiului, respinse pe bandă rulantă la Sibiu în 2020

366

Autorizarea de securitate la incendiu a devenit un subiect fierbinte, mai ales după incendiile devastatoare care s-au petrecut în România în ultimii ani. Anul trecut, ISU Sibiu a respins 68% din cererile de autorizare depuse. În același timp au scăzut vertiginos, față de anul 2019, amenzile date pentru încălcarea acestor norme.

Din totalul de 334 de solicitări de obținere a avizului de securitate la incendiu, considerate eligibile în urma verificării procedurale iniţiale, pentru un procent de 39,20% dintre acestea s-a emis acest act administrativ.

În ceea ce privește avizele de protecție civilă, s-au înregistrat 8 solicitări, iar procentul de obținere a actului administrativ a fost de 62,5%.

Referitor la cererile de emitere a autorizației de securitate la incendiu, un procent de 32,79% a primit răspuns favorabil din cele 186 de solicitări. În ultimul rând, în anul 2020 s-a înregistrat o solicitare de emitere a autorizației de protecție civilă, aceasta fiind respinsă.

În anul 2020, au fost executate 702 controale de prevenire, în scădere faţă de anul anterior (1147), cu preponderenţă la operatori economici și instituţii. Pe timpul controalelor au fost depistate un număr de 346 deficienţe privind
apărarea împotriva incendiilor, în scădere faţă de 1396 deficienţe constatate în anul 2019.

Dintre deficienţele constatate, 20 au fost înlăturate, adică un procent de 5,78 %, din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor. Pentru încălcările normelor ce au constituit contravenţii, s-au aplicat un număr de 250 avertismente şi 24 amenzi contravenţionale în cuantum de 201.500 RON. Cuantumul amenzilor aplicate în 2020 a scăzut cu 90,81% faţă de anul anterior.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.