fbpx

DSP Sibiu, despre înființarea unei linii telefonice pentru școli – „Nu mai este necesară”

280

Direcția de Sănătate Publică spune că toate solicitările în context COVID-19 din partea școlilor vor fi gestionate în permanență de un singur medic și consideră că înființarea unei linii telefonice pentru unitățile de învățământ nu este necesară.

Consilierul local Cătălin Stanciu, președintele organizației municipale PSD Sibiu, a transmis către Prefectura Sibiu o adresă prin care solicita înființarea unei linii telefonice directe cu specialiștii din cadrul DSP Sibiu, specială pentru unitățile de învățământ. Respectiva adresă a fost transmisă mai departe către DSP Sibiu.

Solicitarea a venit în contextul ”reîntoarcerii fizice a elevilor la cursuri precum și a necesității de a eficientiza și urgenta accesul directorilor și a cadrelor didactice la specialiștii din cadrul DSP, în situația schimbării dese a scenariilor unităților de învățământ de stat și privat din județul Sibiu, pe baza ratei de incidență a cazurilor de Sars-COV2, Covid-19, în rândul elevilor și a cadrelor didactice”.

În urma solicitării, DSP Sibiu a transmis că „nu mai este necesară” înființarea acestei linii telefonice și că un medic se va ocupa de solicitările venite din partea directorilor unităților de învățământ.

„Deși numărul specialiștilor din cadrul Compartimentului de Supraveghere Epidemiologică și Controlul Bolilor Transmisibile este foarte mic în raport cu numeroasele probleme specifice necesare a fi gestionate în această perioadă, medicul șef de compartiment Dr. Marga Georgeta a fost desemnat pentru a răspunde permanent acestor solicitări la un număr de telefon comunicat tuturor directorilor unităților de învățământ din județ.

Pentru situațiile urgente, se poate accesa și linia de gardă asigurată de către medicii epidemiologi (tel: 0735/855279) disponibilă, de asemenea, permanent.

În aceste condiții, considerăm că înființarea unei alte linii telefonice speciale nu mai este necesară”, se arată în răspunsul DSP Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.