Peste 600 de sibieni s-au vaccinat marți – Cei mai mulți cu serul Pfizer

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 31.245 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 18.249 persoane cu prima doză de vaccin și 12.996 persoane cu cea de-a doua doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 616 sibieni, din care 274 cu vaccin AstraZeneca și 342 cu vaccin Pfizer, distribuția administrărilor pe centre fiind următoarea:

C.M.J. Sibiu-  60 doze AstraZeneca

CASA DE CULTURĂ CISNĂDIE – 53 doze AstraZeneca

SHOPPING CITY ȘELIMBĂR – 53 doze AstraZeneca

CENTRUL REDAL EXPO SIBIU – 108 doze AstraZeneca

COLEGIUL TEHNIC “A.T. LAURIAN” AGNITA – 42 doze Pfizer

SPITALUL MUNICIPAL MEDIAȘ – 66 doze Pfizer

CENTRUL REDAL EXPO SIBIU – 108 doze Pfizer

LICEUL TEORETIC “GH. LAZĂR” AVRIG – 120 doze Pfizer

SPITALUL CLINIC DE PEDIATRIE SIBIU – 6 doze Pfizer

În perioada 31.12.2020 – 23.02.2021 au fost raportate 36 cazuri de reacție adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 33 pentru vaccinul produs de Pfizer și 3 pentru vaccinul produs de Moderna, fără a fi înregistrate reacții severe.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

 

astra zenecapfizerrapelvaccinvaccinare covid
Comentarii (1)
Comentează
  • Paul

    Ar fi interesant de știut pe care platformă s-au programat cei care se vaccinează acum(mă refer,in special, la vaccinurile Pfizer sau Moderna). Începând cu luna ianuarie am incercat, zilnic, să mă programez pe platforma consacrată dar ,in județul nostru, la toate centrele de vaccinare locurile erau…epuizate!In plus, in luna februarie nu a apărut nimic, niciun loc(ocupat sau nu). Atunci?!