fbpx

Cazuri de COVID-19 la două școli și la Grădinița 22 din municipiul Sibiu

1.894

Noi cazuri de coronavirus au fost depistate în unitățile de învățământ din municipiul Sibiu. Este vorba despre un elev de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” și despre două cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 și Grădinița cu Program Prelungit nr. 22 de pe Calea Poplăcii.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Sibiu anunță că joi, 25.02.2021, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 sau a modificării ratei de incidență pe localitate, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 64 elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Școlile din Apoldu de Jos trec în scenariul roșu

În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 14 din 24.02.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitatea Apoldu de Jos trec din scenariul 2 în scenariul 3 – roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 2 elevi din clasa a VIII-a urmând să învețe în sistem online. Ei se adaugă celor 33 de elevi din Școala Gimnazială Apoldu de Jos care învățau în sistem online.

Un elev și două cadre didactice au COVID-19

Orele se desfășoară în sistem online și la:

  • clasa a IV-a D de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu – elev confirmat pozitiv (28 elevi vor învăța în sistem online);
  • clasa a IV-a de la C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu – cadru didactic confirmat pozitiv (7 elevi vor învăța în sistem online);
  • grupa mare A de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu – cadru didactic confirmat pozitiv (27 preșcolari vor învăța în sistem online).

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 20 cadre didactice (16 au desfășurat ore față în față) și 31 preșcolari și elevi (25 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2. Drept urmare astăzi, 25.02.2021, în județul Sibiu un număr de 19 262 preșcolari și elevi (29,77% din cei existenți în unitățile de învățământ), desfășoară orele în sistem on-line.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.