fbpx

Sibiul, în topul orașelor în care românii și-ar dori să locuiască

1.393

Sibiul se află în topul orașelor din România în care oamenii și-ar dori să locuiască, potrivit unui sondaj realizat de Banca Mondială.

Peste 73% din locuitorii municipiilor din România stau la bloc și, cu toate acestea, nu există o abordare clară, atât la nivel național, cât și la nivel local, pentru regenerarea cartierelor de blocuri, reiese dintr-un raport al Băncii Mondiale, scrie HotNews.ro. Potrivit acestuia, în 30 ani de tranziție, au existat foarte puține inițiative pentru a adresa, într-un mod integrat, problemele cu care se confruntă cartierele de blocuri din România.

În condițiile declinului demografic și al emigrării masive în afara României, creșterea calității vieții în orașele din România, poate să fie un factor de atracție și retenție important.

“Problema majoră cu cartiere construite în timpul comunismului este faptul că au fost construite pentru oameni, nu de către oameni, iar gusturile personale ale oamenilor de rând nu au jucat nici un rol în acest proces. Problema este că o pondere considerabilă a populației urbane din România trăiește în astfel de clădiri, făcute pentru ei, nu de către ei”, menționează sursa citată.

Un studiu al Băncii Mondiale, finalizat în 2017, a arătat că aproximativ 1,8 milioane români ar dori să se mute într-un oraș din România, iar imboldul principal pentru a face această mutare este o calitate a vieții mai bună.

Topul orașelor din România unde românii și-ar dori să locuiască

Sibiul se află în topul orașelor în care românii și-ar dori să locuiască.

top orase locuit banca mondiala

Dintre respondenți, 4% preferă Sibiul pentru locurile de muncă, 4,33% pentru calitatea vieții, 3,51% pentru serviciile educaționale, iar 3,59% pentru asistența medicală specializată.

Sursa: HotNews.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
 1. Carcotel scrie

  Bine zice Ion Doe in comentariul anterior.
  In plus, „suntem” sub Iasov si Constanta, asta spune multe, oricum daca participantii la sondaj ar evalua mai bine sau ar cunoaste mai bine realitatea din teren, Sibiul ar fi cu mult sub Oradea si alte orase din „top 10”.
  Dar normal sunt procente bune pentru oras, probabil respondentii au fost de prin judetele vecine de dincolo de carpati sau albanezi proaspat coborati din copac.
  NE IMBATAM CU APA RECE!

 2. john doe scrie

  În Sibiu mai doresc să se mute doar oltenii și românii care n-au auzit despre marea catastrofă, scuze, echipă Fodor!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.