spitalul judetean 5

Consiliul Județean Sibiu a demarat un concurs la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) pentru postul de director financiar. Postul a mai fost scos la concurs o dată, printr-o altă hotărâre de consiliu județean, însă cei doi candidați care s-au înscris atunci nu au întrunit condițiile pentru a-l promova.

Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că postul de director financiar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost scos din nou la concurs.

„Am demarat un concurs la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Acest concurs a mai fost demarat, printr-o altă hotărâre de consiliu județean, însă din nefericire cei doi candidați nu au întrunit condițiile pentru a promova acest concurs. SCJU este o instituție importantă, tocmai de aceea sperăm să reușim să identificăm un director financiar care să poată să întrunească condițiile pentru a duce activitatea într-o astfel de unitate spitalicească”, a precizat Daniela Cîmpean.

VEZI AICI CE NOTE AU LUAT CEI DOI CANDIDAȚI 

Salariul neatractiv?

Întrebată dacă motivul pentru care nu a fost găsită încă o persoană potrivită pentru acest post este cel al salariului, care ar putea fi neatractiv, Cîmpean a precizat că vor avea loc analize pentru a vedea dacă se impune majorarea acestuia.

CITEȘTE ȘI: Salariul viitorului director financiar al Spitalului Județean ar putea crește cu mii de lei

„Se pot face (n.red.: majorări) cu aprobarea CJ Sibiu și avem în vedere acest lucru dacă ne ajută să identificăm cea mai potrivită persoană. Este un post care implică responsabilitate, fiindcă activitatea în cadrul SCJU Sibiu este complexă. (…) Salariul se stabilește conform normelor legale. Ar putea fi neatractiv, dar s-au prezentat totuși două persoane, care însă nu aveau cunoștințele necesare ocupării acestui post. Vom vedea dacă se impune majorarea salariului”, a mai precizat Cîmpean.

Până când se depun dosarele

Candidații trebuie să fie absolvenți de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în profilul economic și să aibă cel puțin 2 ani vechime în specialitatea studiilor.

 • Data limită de depunere a dosarelor: 5 martie, ora 15
 • Data afișării rezultatului final: 22 martie, ora 15

Concursul constă în 3 probe:

 • Proba scrisă, constând într-un test grilă, va avea loc în 15 martie, ora 10
 • Proba de susținere a proiectului de specialitate va avea loc în 17 martie, ora 10
 • Interviul de selecție va fi organizat în 17 martie, ora 13

Temele cadru pentru proiectul de specialitate sunt următoarele:

 1. Analiza situația economico-financiare a spitalului
 2. Evaluarea spitalului pe baza indicatorilor de performanță economico-financiari
 3. Fundamentarea bugetului de venituri și cheltuieli în vederea eficientizării activității spitalului
 4. Strategia managementului în activitatea de investiții

Comisia de concurs va fi formată din 3 membri, astfel:

 • Un reprezentant al președintei CJ Sibiu, desemnat prin Dispoziția nr.37/2021
 • doi reprezentanți ai CJ Sibiu, aprobați prin hotărâre de CJ în ședința ordinară de CJ din 25.02.2021, punctul 8 de pe ordinea de zi (Ec. Ștefan Opriș – Director executiv economic CJ Sibiu; Ec. Lenuța-Alina Graur – Director financiar-contabil Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu)

Comisia de soluționare a contestaților va fi formată tot din 3 membrii:

 • un reprezentant al președintei CJ
 • doi reprezentanți ai CJ Sibiu (Ec. Claudiu Stupar – Director general adjunct, DGASPC Sibiu; Ec. Nicoleta Dorina Rasa – Director financiar-contabil, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu)

Anunțul, împreună cu Bibliografia și Temele pentru proiectul de specialitate au fost publicate în data de 19 februarie 2021 pe site-ul Spitalului Județean, la rubrica Carieră: https://www.scjs.ro/anunturi/pdf/Anunt%20concurs%20Director%20Financiar-Contabil%2002_2021.pdf și pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, la rubrica Locuri de muncă, secțiunea Oportunități de angajare la servicii subordonate: https://www.cjsibiu.ro/1-oportunitati-de-angajare-la-servicii-subordonate/

Vă reamintim că, la concursul organizat anterior, pentru care CJ Sibiu a făcut o largă mediatizare, s-au înscris doi candidați, care însă nu au promovat proba scrisă susținută în data de 26 ianuarie 2021.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns