fbpx

Un sibian care s-a întors din străinătate are de scos din buzunare 3.000 lei

1.566

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 152 de forțe ale poliției și poliției locale. Au fost amendate mai multe persoane care fie nu au purtat masca de protecție, fie nu au respectat măsura carantinei.

„Astfel, au fost verificate 1.169 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 70 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 196 de mijloace de transport, din care 76 de mijloace de transport în comun”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.750 de lei, dintre care:

  • o sancțiune în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea Moardaș, revenit din străinătate;
  • 53 de sancțiuni în valoare de 4.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 70 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

„Reamintim faptul că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Totodată, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00, cu unele excepții expres prevăzute de lege”, informează Ștefan.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.