fbpx

Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, primul din țară care tratează bolnavii psihic cu COVID

536

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că spitalele din subordinea instituției pe care o conduce sunt pregătite pentru un posibil val trei al pandemiei. Totodată, șefa CJ a precizat că Spitalul Clinic de Psihiatrie a fost primul din țară care a tratat persoane cu afecțiuni psihice bolnave de COVID-19.

Daniela Cîmpean a declarat, joi, că a avut întâlniri cu managerii spitalelor pentru a se asigura că sunt acoperite toate nevoile pentru a putea gestiona un posibil val trei al pandemiei de COVID-19.

„Este un subiect important (n.red.: posibilul val trei al pandemiei) pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, tocmai de aceea avem întâlnirile pe care le avem cu managerii, cu conducerea spitalului să ne asigurăm că acoperim toate nevoile pe care le putem identifica la acest moment. Criza este criză peste tot, întotdeauna pot să apară situații care nu pot fi prevăzute (…) Săptămânal discutăm despre cum putem să intervenim mai bine”, a declarat Cîmpean.

Aceasta a mai precizat că la Spitalul Clinic de Psihiatrie, aflat în subordinea CJ Sibiu, a avut loc o premieră, și anume faptul că unitatea spitalicească a fost prima din țară care a tratat pacienți cu afecțiuni psihice și cu COVID-19.

„În premieră, la Spitalul de Psihiatrie din cadrul CJ Sibiu, a fost înființată o secție pentru bolnavii cu afecțiuni psihiatrice, afectați de virusul COVID-19. În această situația, spitalul a primit pacienți din toată țara, fiind singurul spital din România care avea alocată o astfel de secție”, a mai spus Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.