Criptomoneda inventată la Sibiu, eGold, acceptată pentru cumpărături la peste 30.000 de comercianți din România

8.281

Elrond Network, compania din municipiul Sibiu care dezvoltă tehnologie blockchain de 1000 de ori mai rapidă şi eficientă decât implementările actuale, a anunțat vineri posibilitatea plăţii folosind criptomoneda eGold la peste 30.000 de comercianţi din România, prin intermediul procesatorului de plăţi NETOPIA Payments.

“Peste 100.000 de români au descărcat aplicaţia Maiar şi majoritatea deţin deja şi eGold. Atât ei, cât şi ceilalţi membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare şi costurile scăzute ale tehnologiei blockchain în viaţa de zi cu zi. Integrarea cu Netopia este un prim pas important spre crearea unei reţele globale de plăţi care foloseşte tehnologia Elrond”, a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond.
În primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Cei peste 30.000 de comercianţi înrolaţi în sistemul Netopia vor putea accepta eGold ca metodă de plată. Conversia din eGold în RON se face automat în reţeaua NETOPIA Payments, rezultând tranzacţii mai rapide, sigure şi la costuri reduse, atât pentru cei care acceptă plata în eGold, cât şi pentru cei care plătesc folosind criptomoneda reţelei Elrond.
Ulterior integrarea se va extinde pentru a acoperi şi alte sisteme de plăţi, inclusiv cele la comercianţii fizici echipaţi cu sisteme de plată compatibile.
“NETOPIA a fost în permanenţă un promotor al inovaţiei în domeniul plăţilor, fiind singurul procesator care permite plata cu criptomonede încă din 2015. In acest context este natural să integrăm opţiunea de plată cu eGold, lucru care ne permite să rămânem în avangarda tehnologiilor de plată şi ne pregăteşte pentru un viitor descentralizat” a spus Antonio Eram, CEO Netopia Payments.
Această prima integrare dintre Elrond şi un procesator de plăţi reprezintă o evoluţie importantă pentru blockchain-ul dezvoltat în România, care se angajează astfel ferm pe traiectoria de a deveni fundaţia unui sistem de plăţi global de mare capacitate şi viteză, şi la costuri mult reduse fata de opţiunile existente.
NETOPIA este o companie românească fondată în 2003 cu scopul de a eficientiza plăţile prin intermediul tehnologiei. Firma este leaderul incontestabil al plăţilor digitale din România, cu o cotă de piaţă ce depăşeşte 70% şi include clienţi precum Carrefour, Tarom sau Selgros.
Netopia oferă în acest moment opţiuni de la plata cu cardul până la plata prin SMS, linkuri de plată, aplicaţie de mobil, şi începând de la 1 Martie, şi cu eGold.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.