fbpx

Gemenii de la AFT – Andrei și Mihăiță au venit la Sibiu să devină militari

594

Andrei și Mihăiță Iftode sunt gemenii care s-au mutat din Botoșani la Sibiu și au ales să îmbrace împreună uniforma militară.

Povestea tiinerilor străjeri ai Sibiului, gemenii Iftode, a fost prezentată pe pagina de Facebook a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Mihăiță și Andrei Iftode împart aceleași visuri, obiective și pasiuni, amândoi muncind pentru o carieră militară de succes. Sunt gemeni, iar până acum, viața lor a avut un parcurs identic. Anul trecut au ales să urmeze Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, fiind în prezent cadeți în anul I Ia programul de studii Leadership Militar, Andrei la arma Infanterie și Mihăiță la Vânători de munte.

Originari din Botoșani, gemenii au absolvit un liceu civil, la profilul matematică-informatică, profesoara de fizică fiind ceea care i-a îndrumat spre domeniul militar. Andrei și Mihăiță se înțeleg perfect unul pe celălalt, împart pasiunea pentru sport și pentru automobilism și au aceleași obiective în ceea ce privește cariera militară. Sunt însă și câteva detalii care îi diferențiază.

„Din punct de vedere fizic semănăm leit, exceptând mici diferențe, cum ar fi alunițe sau semne de „bună purtare”. Pot spune că ne amuzăm de nenumărate ori când lumea din jurul noastru încearcă să ne ghicească. Andrei este cel mai bun prieten al meu și cel mai bun sprijin pe care l-aș putea avea. Este un pic mai diferit decât mine din punct de vedere al personalității, fiind mai calm și puțin mai ambițios, dar aceste diferențe nu intervin în relația noastră, ci din contră, mă motivează să îl urmez”, a mărturisit Mihăiță.

„Când vine vorba să îmi descriu fratele vreau să specific că Mihăiță este o persoană foarte bună, prietenoasă, care nu ar ezita nicio clipă în a aborda o nouă provocare. Ne asemănăm mult, dar el este puțin mai impulsiv”, a spus Andrei.

În ceea ce privește planificarea viitorului, studenții AFT își doresc să își atingă împreună obiectivele, să se ajute în continuare și să își construiască cariere de care ei și familia lor să fie mândri.

Sursa: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.