IMG 5897

Consiliul Județean Sibiu a semnat astăzi, 01 martie 2021, alături de Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life și Asociația Prietenii Berzelor, o convenție de parteneriat prin care este prevăzută procedura de lucru privind rezolvarea sesizărilor care vizează animale aflate într-o situație de pericol. Este vorba atât de animale domestice, precum și de animale sălbatice.

Partenerii implicați se obligă să ducă la îndeplinire următoarele atribuții:
• Consiliul Județean Sibiu se obligă să colaboreze cu reprezentanții adăposturile pentru a oferi servicii de calitate pentru toate speciile, respectând dreptul la viață a animalelor, precum și cu reprezentanții IPJ Sibiu în vederea asigurării de servicii prompte și pentru salvarea animalelor.
• Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu anchetează sesizările, iar dacă este cazul emite ordinul de plasare într-un adăpost a animalelor aflate într-o stare de pericol și informează CJ Sibiu asupra emiterii tuturor ordinelor de plasare în adăpost al animalelor.
• Asociația Animal Life și Asociația Prietenii Berzelor asigură serviciile de capturare/preluare/ridicare, asistență veterinară, inclusiv intervenție chirurgicală, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea animalelor și transmite către CJ Sibiu următoarele informații: datele de identificare ale animalului, o poză, stadiul adopției acestuia, precum și alte informații relevante.
Convenția este încheiată pe o perioadă de 90 de zile. Toate aceste servicii sunt oferite de cele două asociații gratuit, urmând ca CJ Sibiu să demareze procedurile de achiziție în vederea încheierii de contracte pentru prestarea acestor servicii, conform legislației în vigoare.

„Județul Sibiu este într-o postură privilegiată în aplicarea noii legislații privind adăpostirea animalelor aflate în pericol mulțumită activității desfășurate de multă vreme de către Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life și Asociația Prietenii Berzelor. Ele au construit deja o infrastructură și vin în sprijinul autorităților pentru asigurarea serviciului public, până la realizarea achizițiilor publice necesare. Alături de Inspectoratul Județean de Poliție ne dorim ca acțiunile pe acest subiect să fie de acum înainte mai bine coordonate și eficiente”, a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean.

Totodată, CJ Sibiu a elaborat un regulament de organizare și funcționare în vederea prestării acestor servicii. Acesta se află în dezbatere publică și poate fi consultat accesând link-ul: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/02/regulament-protectia-animalelor-februarie-2021.pdf.

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Ooo ce parteneriat bun:) un fel de gangbang… Bibu nu mai poate sa-si imprumute iubita (Andreea Roseti, langa dl. politist) in nume propriu si apeleaza la amica lui de la CJ (CÎMPEAN DANIELA) pentru a sprijinii initiativele nonsens ale domnisoarei care vinde prin “medicii veterinari ai casei” mancarea venita pe diferita canale din Germania. Acum la initiativa Guvernului vad ca se impune salvarea berzelor ca sa crestem natalitate in Romanica. Băăă mulgatorilor de bani..băăă stricatilor terminati cu japca! Nu e cumva conflict de interese ca un consilier sa vireze bănet in ONG-uri conduse de doamne care imbratiseaza copaci si se intreaba de ce ei nu raspund la fel? Ma mai intreb care e rolul politiei in toata cârdășia asta?!?