fbpx

Crescător de ovine – „Vin arabii în satele din Sibiu să negocieze prețul la miei”

1.940

Crescătorii de ovine spun că prețurile pentru miei sunt foarte bune în acest an. Arabii vin în satele din județul Sibiu pentru a negocia direct, iar prețul oferit este de 13 lei pe kilogram în viu.

Crescătorul brașovean de ovine Ioan Suciu a publicat un mesaj care să îi mobilizeze pe fermierii care se află în negocieri pentru a valorifica mierii din acest an, scrie agrointel.ro.

Oierul din Făgăraș spune că arabii vin să negocieze direct pentru miei, iar prețul oferit este de 13 lei pe kilogramul în viu, plus sumele bonus prin regimul special pentru agricultori de la ANAF.

„Se îngroașă gluma cu mieii. Vin arabii direct să negocieze prețul la miei și să dea arvună – în câteva sate din județul Sibiu. Atenție: au oferit ei 13 lei plus ANAF-ul. Deci, se poate sau nu? Ați lălăit-o voi până acum, dar stop cu abureala. Vă iubesc samsarilor, a venit vremea să plătiți miei, nu tot pe nimic. Nu vă dăm nimic fără 16 lei anul ăsta Țineți de preț, ciobănași! 16 lei kilogramul la viață este anul ăsta. Care nu dă atâta, afara cu ei din curte (…) Măcar nu ne-am chinuit degeaba trei ani să ridicăm prețul”, este mesajul publicat de oierul Ioan Suciu.

Oierii din Sibiu spun că vor să vândă carnea de miel cu minim 30 lei/kg. Un cioban din comuna Sadu spune că este convins că anul acesta prețul la carnea de miel va crește cu 5 lei față de anul trecut.

Sursa: agrointel.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.