fbpx

Sibienii care nu au achitat taxa de mormânt pierd locul de veci

5.799

Sibienii care au rezervat un loc de veci în Cimitirul Municipal sunt obligați să achite o taxă anuală de salubritate, dar și o taxă de concesiune. Primăria Sibiu le atrage atenția celor cărora le-a expirat contratul de concesiune sau nu au plătit taxele, că dacă nu vor face asta în termen de 90 de zile, vor pierde dreptul asupra locului.

Sibienii cărora le-a expirat contractul de concesiune pentru un loc de veci trebuie să se prezinte în perioada următoare la sediul Cimitirului Municipal pentru a semna noile cate și a achita taxele aferente. Programul este de Luni – Vineri, în intervalul orar 8:00 – 14:00 (în zilele de Marți până la ora 17:00).

În caz contrar, se vor aplica prevederile art. 19 din Legea nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare, conform cărora administratorul cimitirului retrage dreptul de folosință a locurilor de înhumare, în cazurile:

– Părăsirea sau menținerea în stare de neîngrijire pe o perioadă mai mare de 2 ani a locurilor de înhumare și a lucrărilor funerare, după o notificare prealabilă;
– Neplata taxelor în condițiile prevăzute de contract.

Conform H.C.L. Sibiu nr. 111/2013 privind modificarea tarifelor pentru serviciile prestate în cadrul Serviciului Public Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu:

Valoarea prelungirii dreptului de concesiune (cu 25 de ani) este de 660 lei/loc.
Valoarea taxei de salubrizare cimitir este de 12 lei/loc/an.

Taxa de concesiune a locurilor de mormânt și taxa de salubrizare se achită de către beneficiarii dreptului de concesiune la sediul Administrației Cimitirului Municipal Sibiu, (la casieria instituției) sau prin virament bancar în contul deschis la Trezoreria Sibiu*.

Documente necesare:

– Act de identitate (original);
– Contract de concesiune (original);
– Ultima chitanță privind achitarea taxei;
– Acte notariale în care sunt menționate locuri de înhumare (ex: certificate de moștenitor legal/testamentar, acte de partaj voluntar, contracte de donație) – actele notariale sunt solicitate în scopul clarificării, după, caz, a situației juridice a titularilor/moștenitorilor/donatarilor locurilor de mormânt.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.