fbpx

Sibiul, la un pas de scenariul roșu – Restricțiile care intră în vigoare

19.328

Municipiul Sibiu se află la un pas de a intra în scenariul roșu, asta după ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut mult în ultimele zile. Luni, aceasta înregistrează o valoare de 2,86 de cazuri la mia de locuitori, potrivit cifrelor furnizate de Prefectura Sibiu.

Rata de infectare a crescut, a scăzut, apoi a înregistrat din nou valori ridicate în ultimele zile. Ziua de luni vine cu vești proaste, întrucât rata cumulată este de 2,86/1.000 locuitori, cu 489 de cazuri COVID-19 confirmate în ultimele 14 zile.

VEZI AICI RATA DE INFECTARE DIN FIECARE LOCALITATE

Dacă rata de infectare va depăși pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, autoritățile sibiene vor impune din nou restricții. În localitatea învecinată, și anume Șelimbăr, rata este mai mare de trei, astfel că acolo sunt deja în vigoare noile măsuri. DETALII AICI. 

Ce restricții se impun dacă Sibiul intră în scenariul roșu

  • O serie de măsuri se impun o dată cu trecerea în scenariul roșu, printre care cele mai importante:
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.
  • Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive–in sunt interzise.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă
  • În situaţia în care activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.