VIDEO: Un sculptor din Oradea va realiza statuia baronului Brukenthal de la Sibiu

Un sculptor din Oradea va realiza statuia baronului Samuel von Brukenthal din Sibiu. Comisia a decis ca acesta să fie câștigătorul concursului de proiecte. Din cele 22 de proiecte înscrise, cel al lui Deak Arpad a fost favorit.

Muzeul Național Brukenthal a lansat, în data de 15 ianuarie, concursul de proiecte pentru realizarea statuii baronului Samuel von Brukenthal.

„Așa cum știți, în data de 15 ianuarie a fost lansat concursul de proiecte pentru o viitoare statuie Samuel von Brukenthal pe care o dorim să fie așezată în Piața Mare în apropierea Muzeului Național Samuel von Brukenthal. Ideea unei astfel de statui este o idee mai veche, de aproximativ trei, patru ani. Din discuțiile cu domnul profesor Sabin Luca, managerul muzeului, care dorea ca baronul Samuel von Brukenthal să aibă o statuie în Sibiu. A trecut momentul 2017, când muzeul a împlinit 200 de ani de la deschidere și iată că acum, în acest an, la 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, împreună cu partenerii noștri să putem să avem acest concurs”, a declarat Alexandru Chituță, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național Brukenthal, în cadrul unei conferințe de presă.

În data de 15 ianuarie a fost derulat concursul de proiecte, care a durat până vineri, iar astăzi cei 13 membri ai comisiei de jurizare au optat pentru  proiectul câștigător realizat de sculptorul Deak Arpad din Oradea. Sculptorul a mai realizat diferite monumente de for public în România.

Reprezentanții muzeului au estimat costul acestui monument la suma de aproximativ 100.000 de euro.

„Statuia va trebui să fie realizată din bronz la o înălțime de aproximativ 2,80 – 3 metri, iar soclul să fie realizat într-o manieră barocă, dorindu-ne să fie în simfonie cu Palatul Brukenthal, de aproximativ 30 centimetri. Este cel mai mare concurs de proiecte de sculptură realizat din istoria orașului Sibiu”, a mai spus Alexandru Chituță.

 

muzeu sibiumuzeul national von brukenthalsibiu azistatuie brukenthal
Comentarii (0)
Comentează