fbpx

Hanul din Tulgheș amendat din nou pentru organizarea de chermeze – E a doua sancțiune în câteva zile

1.386

O nouă sancțiune contravențională a fost dată la Hanul din Tulgheș pentru organizarea de petreceri în perioada stării de alertă. Reprezentanții localului spun că vor ține cont de măsurile în vigoare de acum înainte.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 109 forțe ale poliției și poliției locale”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

A doua amendă la Hanul Tulgheș

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.250 de lei, dintre care:

  • 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Zlagna, revenit din străinătate.
  • 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții. Este vorba despre administratorul unui local din Porumbacu de Jos, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, respectiv despre administratorul unui local din municipiul Sibiu, sancționat cu amendă în valoare de 8.000 de lei.
  • 3 sancțiuni cu avertisment aplicate unor persoane care au participat la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții;
  • 71 de sancțiuni în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Amenda de 8.000 de lei a fost aplicată administratorului Hanului din Tulgheș. Este a doua amendă din ultimele zile. Reprezentanții localului spun că vor respecta de acum înainte măsura conform căreia sala poate fi ocupată la doar 30% din capacitate. CITEȘTE ȘI: Nuntă și botez întrerupte de poliție la Hanul Tulgheș 

Polițiștii locali au verificat 48 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Verificări făcute de jandarmi

În cursul zilei de 01 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicată o amenda in valoare de 500 lei și 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 6 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În data 01 martie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 6 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.