fbpx

Luptă între zimbri filmată în Parcul Natural Vânători Neamț

385

Doi zimbri au fost filmați in timp ce se înfruntau în Parcul Natural Vânători Neamț. Imaginile au fost distribuite de  Romsilva. Lupta nu a durat foarte mult și s-a terminat indecis, pentru că un al treilea mascul, mai puternic, i-a despărțit:

Specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul exemplarele de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamț. Cel mai mare mamifer european de pe uscat, zimbrul poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, și de 640 de kilograme în cazul femelelor. Femelele trăiesc în turme, alături de pui, în timp ce masculii sunt solitari.

Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în fauna României în anul 1958, la două secole de la dispariția sa din fauna țării, prin aducerea unor exemplare din Polonia. Nucleul inițial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, între care Parcul Natural Vânători Neamț.

Zimbri se luptă în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

💯 Când doi zimbri se luptă…al treilea îi desparte 🙂 🆕 🎥 O luptă între doi zimbri a fost surprinsă de colegii noștri din Parcul Natural Vânători Neamț. Lupta nu a durat foarte mult și s-a terminat indecis, pentru că un al treilea mascul, mai puternic, i-a despărțit.🆗 Specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul exemplarele de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamț. ℹ️ Cel mai mare mamifer european de pe uscat, zimbrul poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, și de 640 de kilograme în cazul femelelor. Femelele trăiesc în turme, alătri de pui, în timp ce masculii sunt solitari. 🟢 Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în fauna României 🇷🇴 în anul 1958, la două secole de la dispariția sa din fauna țării, prin aducerea unor exemplare din Polonia 🇵🇱. Nucleul inițial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, între care Parcul Natural Vânători Neamț. 🟢 În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă, în prezent trăind în libertate 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.ℹ️ Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare 🌲🌳🌲 păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. 🟢 Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.ℹ️ Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. ***** ℹ️ 🇬🇧 European Bisons fighting in Vânători Neamț Nature Park, in #Romania #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on Tuesday, March 2, 2021

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă, în prezent trăind în libertate 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate. Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.