fbpx

Alți șase profesori și un elev din Sibiu au fost confirmați cu coronavirus

901

Încă șase dascăli și un elev din județul Sibiu au fost confirmați pozitiv cu Sars CoV-2. Drept urmare, aproape 300 de elevi vor trece la sistemul de învățământ online.

Miercuri, 03.03.2021, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 sau a celor de contact direct cu persoanele infectate cu acest virus, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 298 elevi din județul Sibiu au fost trecuți în sistemul de învățare online.

Orele se desfășoară în sistem online la:

– clasa a XII a A de la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu – elev confirmat pozitiv (29 elevi învățau în sistem online din 02.03.2021);

– clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Șura Mică – cadru didactic confirmat pozitiv (16 elevi vor învăța în sistem online);

– grupele mică și mijlocie de la Grădinița ”Rază de Soare” Mediaș – îngrijitoarea de la grupe confirmată pozitiv (42 de preșcolari vor învăța în sistem online);

– clasa a I-a A de la Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu – cadru didactic contact direct cu o persoană pozitivă la virus (19 elevi vor învăța în sistem online).

De asemenea, D.S.P. Sibiu a hotărât să suspende cursurile de la clasele a V-a A și B, a VI-a A și B, a VII-a, a VIII-a, a IX-a profesioanlă, a X-a profesioanlă, a XI-a profesinală, a XIII-a seral și anul II învățământ ”A doua șansă” de la Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava, din cauza celor 3 cadre didactice depistate pozitiv COVID în 28.02.2021 și 02.03.2021. Ca urmare a acestei decizii, cei 221 de elevi existenți în aceste clase vor învăța în sistem online.

”Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 47 cadre didactice (28 au desfășurat ore față în față) și 40 preșcolari și elevi (32 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2. Drept urmare joi, 04.03.2021, în județul Sibiu un număr de 19 938 elevi (30,82%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online.”, transmite purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, Constantin Dincă.

Tot miercuri, în centrul de vaccinare de la Mall Șelimbăr au fost programate, pentru imunizare, 60 de persoane angajate în unitățile de învățământ din județul Sibiu, toate având vârsta sub 55 de ani.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.