fbpx

Doar 170 teste COVID folosite în școli la Sibiu de la reluarea cursurilor

175

Elevii și profesorii din județul Sibiu, care prezintă simptome COVID-19 în timpul orelor de curs, sunt testați cu teste antigen rapide în cabinetele medicale școlare. De la reluare cursurilor de curs, puțin peste 170 de astfel de teste, dintr-un total de 14.000, au fost utilizate.

Odată cu reluarea cursurilor, la nivel Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au fost direcționate 21.000 de teste antigen. Dintre acestea, 14.260 au fost distribuite în unitățile de învățământ din județ.

Doar 171 de teste antigen au fost utilizate, până în prezent, în școli. Acestea sunt utilizate în cazul în care un elev ori un dascăl prezintă simptome COVID-19 în timpul cursurilor.

„În unitățile de învățământ din județul nostru au fost utilizate 171 de teste antigen, 27 dintre acestea fiind cu rezultat pozitiv și 144 cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

În cazul elevilor care prezintă simptome specifice COVID-19, în timpul orelor de curs, se recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale școlare. Testarea se va face de medicul școlii, însă în cazul în care nu există cabinete medicale într-o unitate de învățământ, se vor încheia contracte cu medicii de familie din localitatea respectivă, potrivit directorului DSP Sibiu. De asemenea, testarea cu teste antigen rapide se recomandă și profesorilor, dar și altor angajați ai școlilor, în cazul în care aceștia prezintă simptome ale bolii în timpul orelor de curs.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.