Italia închide toate școlile în zonele roșii din cauza contaminărilor cu noua tulpină Covid 19

627

Guvernul italian a decis marţi închiderea tuturor şcolilor situate în zonele cu risc ridicat, ultimele date arătând că peste cincizeci la sută din cazurile de contaminare cu COVID-19 sunt cauzate de noua mutaţie britanică a coronavirusului deosebit de contagioasă, notează AFP, citat de Agerpres.

Toate şcolile situate în regiunile cu risc ridicat vor trece la învăţământul la distanţă cu începere de sâmbătă, în timp ce până în prezent erau închise doar şcolile secundare situate în aşa-numitele zone roşii.
Noile cifre publicate de Institutul naţional de sănătate ISS au arătat că 54% din cazurile de contaminare cu noul coronavirus din Italia sunt cauzate acum de mutaţia britanică.
„Mutaţia britanică are o capacitate specială de a se răspândi la generaţia tânără”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul sănătăţii, Roberto Speranza.
„Acest lucru ne-a determinat să facem o alegere, şi anume că şcolile de toate nivelurile situate în zonele roşii vor trece la învăţământul la distanţă”, a spus el.
Potrivit ultimei clasificări care a intrat în vigoare luni, doar două din cele douăzeci de regiuni italiene sunt roşii: Basilicata şi Molise în sudul peninsulei. Lombardia (nord), care include printre altele oraşul Milano, Piemont (nord) şi Marche (centru) sunt clasificate ca zone portocalii.
Când a preluat funcţia în februarie, noul premier, Mario Draghi, a promis că va folosi „toate mijloacele” pentru a încerca să stopeze pandemia care a făcut aproape 100.000 de morţi în Italia şi i-a devastat economia.
Luni, fostul şef al Băncii Centrale Europene i-a încredinţat unui militar gestionarea crizei coronavirusului. Generalul Francesco Paolo Figliuolo l-a înlocuit pe omul de afaceri Domenico Arcuri în funcţia de comisar special însărcinat cu urgenţa sanitară.
Noul decret prelungeşte, de asemenea, interzicerea călătoriilor între regiunile italiene până la 27 martie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.